EpicLine Magazin

| 2013. május 05. (vasárnap) 6:50


Mi, akik a ’90-es évek képregényfüzet-dömpingjében nőttünk fel, nagyon hiányoljuk azt a bőséges termést, amit annak idején a Semic ontott magából. De ha visszatekintünk, látjuk azt is, hogy a nyugati képregények hirtelen áradata teljesen elnyomta a magyar képregénykultúra kialakulásának lehetőségeit. Sajnos egy évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy ráébredjünk, a magyar alkotók képregényei nagyon mostoha helyzetben vannak, lényegében egyéb újságok megtűrt rovatai lettek. Egy újabb évtized telt el azzal, hogy különböző utak bejárásával próbálkoztak a magyar alkotók, amit a piac pangása és az alkotások színvonalának elmaradása egyaránt nehezített, kudarcba fordított.

Időközben megannyi megváltó ötlet, elképzelés, meglátás született, hogyan lehetne/kellene a magyar képregényt javítani, jobbá tenni, felemelni. Sokan tudják és látják a szükséges irányt, ami azonban idő-, energia-, alkotó- és pénzkapacitás híján eddig nem valósulhatott meg igazán: havonta megjelenő képregénymagazin magyar alkotók munkáival elsősorban a gyerekeket, fiatalokat (8-14 év) megcélozva. Mindez újságárusi terjesztésben.
Jól hangzik? Igen. Öngyilkos vállalkozás? Kétségtelen. A 5Panels csapata azonban mindennek ellenére mégis szeretne belevágni.

EpicLine, a projekt

Miért pont ez a név? A címválasztás szándékos, hiszen a 5Panels mindig is az epikus hangvételű művek mellett tette le a voksát és ezen az úton is szeretnénk továbbhaladni. De miért angol a név? Nekünk tetszett és bízunk benne, hogy a célcsoportnak is fog, azonkívül az Epikus Vonal nagyon rosszul hangzott.

Most beszéljünk a magazinról! Szeptembertől havonta jelenne meg a kiadvány 32 oldalon, folytatásos történeteket (egy hosszabbat és egy rövidebbet) közölve. A megjelenő képregények közt a 5Panels sikeresebb munkáinak/sorozatainak újraközlése mellett teljesen új sorozatok várnának az olvasókra. Az újraközlések közt a Majd ha fagy! (átdolgozott, teljesen színes változat) a Deveraux (színes változat), a Gór láncai (újraírt, átdolgozott változat) lesz megtalálható folytatásos jelleggel. Az újonnan készített képregények között főként fantasy- és urban fantasy sorozatok fogják váltani egymást. Az anyagok startra készen állnak, már csak bele kell vágni.

Jól hangzik, de mennyibe fog ez fájni nekem? Egy szám mindössze 690 Ft-ba fog kerülni az újságosnál. Előfizetőként pedig csak 590 Ft-ba (személyes átvétel megoldható lesz különböző képregényes eseményeken). Ha valaki postázva kérné, akkor 300 Ft postaköltség felszámolódik lapszámonként, így 890 Ft lenne, ami tudjuk, hogy többe kerül majd, mintha újságosnál vásárolná meg valaki, de azoknak, akik ezt a módot választják, egy jelképes aprósággal is fogunk kedveskedni havonta. Előfizetni lehet majd több vagy akár egy hónapra is, rugalmasak leszünk. Ezek a tervek.

Tisztában vagyunk vele, hogy – mivel képregényeink elsősorban gyerekekhez szólnak – több felnőtt vásárlót elveszítünk a képregényes kemény magból, hiszen nekik már a komolyabb hangvételű munkák jobban lekötik a figyelmüket. Ennek ellenére szeretnénk felmérni, hányan vannak olyanok, akik szívesen látnának egy ilyen magazint, és még pénzt is áldoznának érte.

Kérjük, ha egyetértesz szándékainkkal, felkeltettük az érdeklődésedet, vagy csak egyszerűen szeretnéd támogatni a projektet, töltsd ki rövid kérdőívünket az alábbi linken. Nagy segítséget fog jelenteni számunkra a továbbtervezésben.

5panels.com/epicline-magazin/Kapcsolódó tartalom az alábbi kategóriá(k)ban:

2 Responses to “EpicLine Magazin”

  1. 1
    balogh44 Says:

    Miért kellett átírni a Gor láncait? Gyerekközpontúbb lesz?

  2. 2
    Spuri Says:

    Szó sincs róla, nem kívánjuk kiherélni, csupán másként elmesélni ugyanazt. Nem kell megijedni, nagyon jó lett, átgondoltabb jelenetekkel, párbeszédekkel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.